Stockholms Fintech Hub har försatts i tvångslikvidation

Stockholm Fintech Hub AB – hemvist för fintechbolag i Stockholm – har försatts i tvångslikvidation eftersom man inte har anmält någon behörig styrelse. Detta var tidningen Realtid först med att rapportera om.  

I början av förra året startade Stockholm Fintech Hub med buller och bång, lokaliserat i Centralstationen på Vasagatan i Stockholm. Hubben fungerar som ett kontorshotell för företag i fintechbranschen. Initiativtagare och VD var den dynamiske Matthew Argent som beskrevs som serieentreprenör. 

Syftet med satsningen sades vara att stärka Stockholms position som ett starkt fintechcentrum i Europa, med många starka aktörer som Klarna, iZettle och Bamboora på plats.

– Vår roll är att koppla samman alla aktörer i det nordiska fintech-ekosystemet för att hjälpa dem att staka ut sin egen väg framåt – och undvika att bli obsoleta. Vi tror på att hälsosamma ekosystem behöver broar och inte murar, skrev man stolt på sin hemsida.  

Projektet stöttades initialt av aktörer som revisorsjätten KPMG, riskkapitalbolaget NFT Ventures och kommunala PR-bolaget Invest Stockholm. Enligt tidningen Realtid etablerades Stockholm Fintech Hub så småningom som ett bolag med Matthew Argent som enda ägare, VD och styrelseordförande. 

Sedan starten har hubben ynglat av sig med lokalkontor i Stockholm och Göteborg, man har utvidgat lokalytorna i Stockholm och passat på att ändra varumärke till Fintech Hub. Totalt är drygt 300 företag knutna till hubben inklusive alla större banker. 

Men parallellt med den till synes framgångsrika utvecklingen, har uppenbarligen inte allt fungerat som det ska. 

För den 16 maj registrerades att bolaget Stockholm Fintech Hub AB försatts i tvångslikvidation på grund av att det saknades en behörig styrelse. Likvidator är advokat Staffan Ekdahl på Hamilton advokatbyrå. 

De två tidigare styrelseledamöterna Alexander Meads och Lan-Ling Milo Wolff Fredell lämnade båda styrelsen under förra året, och eftersom de inte har ersatts av några andra ledamöter, och heller inga suppleanter har tagits in, är bolaget likvidationspliktigt. 

Enligt tidningen Realtid har företaget skulder hos Kronofogden på 3,5 miljoner kronor och elva betalningsanmärkningar.

Varken tidningen Realtid eller Breakit, som också har skrivit om likvidationen, har nått Matthew Argent för en kommentar.  

Här kan du läsa artikeln i Realtid. 

23 maj, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048