Trygg-Hansa: Hälften av småföretagarna saknar försäkring

Drygt hälften av alla landets egenföretagare de saknar företagsförsäkring. Det meddelar Trygg-Hansa som har genomfört en undersökning med hjälp av YouGov.

Enligt undersökningen uppger 96 procent av egenföretagarna att de trivs – eller till och med stortrivs – med att vara egenföretagare. Samtidigt upplever 68 procent att det känns mindre tryggt att vara egenföretagare än att vara anställd.

Drygt hälften av egenföretagarnas – 51 procent – säger samtidigt att de inte tecknat någon särskild företagsförsäkring.

– Många egenföretagare arbetar hemifrån och tror att företaget därmed täcks av hemförsäkringen. Hemförsäkringen gäller dock bara sådant som används för privat bruk och det är därför viktigt att se över sitt försäkringsskydd så att inte företaget drabbas om något händer hemmet. Som företagare behöver man även exempelvis ansvarsförsäkring och rättskyddsförsäkring, något som inte omfattas av hemförsäkringen, säger Niclas Skoog, småföretagsspecialist på Trygg-Hansa, i en presskommentar.

Undersökningen har genomförts av YouGov på uppdrag av Trygg-Hansa under perioden 26 mars–12 april, bland män och kvinnor i Sverige, 18 år eller äldre, som jobbar i eller äger bolag med 0-1 anställda i Sverige, med totalt 408 respondenter.

 
11 juni, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048