AMF Fastigheter vill etablera nytt restaurangområde på Södermalm

AMF Fastigheter meddelade under onsdagen att man kommer att satsa stort på kvartetet Stockholmsverken på Södermalm i Stockholm. Två innergårdar och ett torg ska förvandlas till levande uterum med restauranger och serveringar.

Totalt kommer cirka 1 350 kvadratmeter torg och gårdar att öppnas, samt cirka 3 000 kvadratmeter restaurang och handel.

– Med Stockholmsverken gör vi Södermalms geografiska mittpunkt till en social mittpunkt. Med flera restauranger, innergårdar och ett torg vill vi förvandla Södra station från en plats man pendlar ifrån till en destination man väljer att komma till, säger Tove Törneman, projektchef för Stockholmsverken på AMF Fastigheter.

Gårdarna kommer nu att renoveras från grunden. Ny markläggning, belysning och fler offentliga sittplatser skapas. Omvandlingen av Stockholmsverken beräknas vara klar under 2019. 

12 juni, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048