Tingsrätten upphävde beslutet om kvarstad i Allra-bolag

Allra meddelade i dag på morgonen att Stockholms tingsrätt under onsdagen hävt beslutet om kvarstad på Allras tillgångar.

Allra hade i en inlaga till Stockholms tingsrätt i tisdags begärt att kvarstaden av bolagets tillgångar omedelbart skulle hävas.

– Allra har inte brutit mot några finansiella regelverk eller policies vid transaktionerna år 2015 – 2016. Pensionsmyndigheten har vare sig förstått regelverket (särskilt inte reglerna om bästa orderutförande), marknadspraxis, marknadsförutsättningar eller relevanta finansiella koncept och strategier, säger advokaterna Marcus Johansson och Daniel Waerme på Gernandt & Danielsson som företräder Allra, i en presskommentar.

– Pensionsmyndigheten har inte lagt fram ett enda bevis för sina påståenden om överpriser eller icke marknadsmässiga arvoden i dessa transaktioner. Allra har mängder med bevis för motsatsen.

Parallellt med nyheten om att tingsrätten hävt beslutet om kvarstad, rapporterar flera tidningar i dag på morgonen att Kronofogden beslutat att beslagta tillgångar från en av huvudmännen i Allra, David Persson Rothman. Bland annat har Kronofogden beslutat om beslag av hans hus på Värmdö, inköpt för 23 miljoner kronor. Bakgrunden är att han delgivits misstankar om mutbrott, bokföringsbrott och skattebrott. Totalt gäller kvarstaden belopp på 50 miljoner kronor. Även kontanta tillgångar på miljonbelopp på bankkonton i Ålandsbanken har tagits i beslag. Hans ombud advokat Thomas Olsson säger till tidningen Expressen i dag på morgonen att man begärt att beslutet ska undanröjas. 

14 juni, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048