Pensure – Mikael Claessons nya digitala pensionsförmedlarbolag

• Mikael Claesson, Pensures huvudägare och grundare, tillsammans med medgrundaren Lars-Ola Hahlin och partnern Ervin Fazlic.

I dag är det officiell premiär för Pensure.se – ett nystartat förmedlarbolag med fokus på tjänstepensioner för småföretagare. Pensure har i dag SPP som leverantör för sin tjänstepensionslösning, och beskriver sig som först med helt digitala lösningar och med en helt ny avgiftsmodell för tjänstepensioner. Bakom Pensure står bland andra Mikael Claesson, tidigare VD för bland annat Movestic och SH Pension. 

Enligt Pensure utmanar man nu branschen genom att vara den första, rakt igenom digitala lösningen med en helt ny avgiftsmodell för tjänstepensioner.

Pensure beskriver det som att bolagets prissättningen ger små och medelstora företag tillgång till upphandlade priser på tjänstepensioner – priser så låga att de tidigare endast varit förbehållna storföretag och koncerner. Istället för försäkringsavgifter betalar företaget en årlig licensavgift för tillgång till digital administration via Pensure.

– Vi kan ge småföretagen tillgång denna prissättning eftersom vi har digitaliserat det administrativa flödet och utvecklat ett användarvänligt och intuitivt gränssnitt för användaren. Genom att företagen enkelt själva kan administrera sin tjänstepension på vår plattform har vi kunnat ge dem access till en prissättning som tidigare bara gällt för storföretag. Det gör att en 30-årig företagare som börjar spara 5.000 kr per månad kan få 3,2 Mkr mer utbetalt i pension via Pensure.se jämfört med om hen istället väljer att spara i ett försäkringsbolag med traditionell prissättning, säger Mikael Claesson i ett pressmeddelande i dag.

– Genom de pensionsupphandlingar som under åren genomförts av bland annat arbetsmarknadens parter så har försäkringsavgifterna och priserna på de underliggande fonderna pressats kraftigt. De avgifterna har dock endast varit tillgängliga för stora företag och företag som omfattas av kollektivavtal. Genom Pensure ger vi nu även småföretagare och företag som inte omfattas av kollektivavtal tillgång till dessa upphandlade priser. 

Förutom Mikael Claesson ingår medgrundaren Lars-Ola Hahlin och partnern Ervin Fazlic i ledningen för bolaget. Mikael Claesson är huvudägare och fungerar som styrelseordförande. I styrelsen sitter även Lars-Ola Hahlin, Pelle Nyman och Richard Kendrick.

Förutom egen finansiering från de fem delägarna har man fått in viss finansiering från Almi. 

19 juni, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048