Länsförsäkringar tar över Toyotas och Lexus märkesförsäkringar

• Toyota Prius - snart möjlig att försäkra med märkesförsäkring hos Länsförsäkringar. 

Länsförsäkringar meddelade i dag att man kommit överens med Toyota Sweden och Toyota Financial Services om att ta tar över ansvaret för märkesförsäkring, vagnskadegarantier och vägassistanstjänster för Toyota och Lexus på den svenska marknaden. Övertagandet sker per den 1 januari 2019. Toyota har sedan lång tid tillbaka haft ett samarbete med Folksam. 

Avtalet omfattar bland annat en treårig vagnskadegaranti på alla nya personbilar med erbjudande om märkesförsäkring och vägassistenstjänster för alla Toyota- och Lexusköpare och befintliga Toyota- och Lexusägare. Toyota är det tredje största bilmärket i Sverige med cirka 27 000 nyregistrerade bilar per år.

Fredrik Bergström, VD för Länsförsäkringar Stockholm och ordförande i styrgruppen för projekt märkesförsäkring, säger i ett pressmeddelande att han är mycket nöjd över att ha nått denna milstolpe i Länsförsäkringars historia:

 – Den tekniska utvecklingen går snabbt och motorförsäkringsmarknaden kommer att se nya behov av försäkringslösningar. Med Toyota som partner, som är duktiga på innovation, paketering och starka inom hållbarhetsområdet kommer vi att stå ännu bättre rustade för att förstå dessa nya behov och kunna fortsätta erbjuda relevanta försäkringslösningar.

Christian Norberg, vd på Toyota Sweden, uttalar sig så här om samarbetsavtalet: 

– Vi är glada över att få samarbeta med Länsförsäkringar och tillsammans ska vi fortsätta utveckla och förbättra våra kunderbjudanden. Länsförsäkringar har redan i dag en stark position på marknaden bland Toyotaägare, vilket ger goda förutsättningar för att ytterligare stärka positionerna tillsammans. 

29 juni, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048