Maiden General lanserar flygreseförsäkring i Holland

Sverigebaserade Maiden General Försäkrings AB lanserar en ny typ av reseförsäkring i Holland. Försäljningen sker i samarbete med Vuelandia och EUclaim/Miss Casey. Avsikten är att försäkringen ska säljas via resebyråer i Holland.

Produktnamnet är ”FlightCare”. Försäkringen faller ut när ett flyg ställs in eller blir mer än tre timmar försenat. Några av de skadehändelser som täcks av försäkringen är dåligt väder, askmoln, strejk och överbokning. Skadeersättningen varierar mellan 250 och 600 euro beroende på resans längd.

– Lanseringen av vår nya produkt FlightCare är ytterligare en milstolpe på vägen mot tillväxt för Maiden General. FlightCare är ett bra exempel på vår filosofi: Det ger kundvärde genom den mängd olika skadehändelser som täcks in, och den bygger på framtidens modell för skadehantering – vi tyar initiativ till skaderegleringen även om inte kunden hör av sig för att berätta att ett flyg var inställt eller försenat, säger Max Reid, ordförande för Maiden General, i en presskommentar. 

6 juli, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048