Stoppa cyberattackerna! Säkra lanserar ny cyberförsäkring

Under juli har förmedlarsammanslutningen Säkra lanserat den nya produkten Säkra Secure Cyber som är en försäkring mot cyberattacker.

– Cyberattacker är inte längre fiction utan något som tillhör vår vardag. Vi på Säkra arbetar aktivt för att skapa trygghet i det dagliga arbetet och ser detta som ett naturligt steg i vår verksamhet och produktflora, säger Vice VD Jonas Stenmark i en presskommentar.

Säkra Secure Cyber tar sikte på den riskexponering för cyberbrott företagare utsätter sig för när de använder datorer, molntjänster och mobil teknik. Cyberrisker gäller bland annat risker för dataintrång, system- och nätverksavbrott, risker relaterade till sociala medier och cyberutpressning.

Den nya försäkringen flera olika typer av cyberincidenter. Inom två timmar från skadeanmälan får kunden en indicentsamordnare som ansvarar för kundens ärende.

– Efter 48 timmar har kunden fått hjälp inom IT, PR, juridik och ekonomi samtidigt som skadebegränsande åtgärder genomförts och en strategi för skadeförebyggande arbete tagits fram. Det känns oerhört betryggande, förklarar Jonas Stenmark.

25 juli, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048