Daniel Barr ny generaldirektör för Pensionsmyndigheten

I dag beslutade regeringen att utse Daniel Barr till ny generaldirektör för Pensionsmyndigheten. Han tillträder som generaldirektör den 15 oktober.

Daniel Barr är i dag produktdirektör och chef för produktenheten på Folksam. Hasn har en examen i finansiell ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm och har lång erfarenhet med att arbeta med det allmänna pensionssystemet från bland annat Regeringskansliet, Sjunde AP-fonden och Premiepensionsmyndigheten. Han har även varit regeringens utredare för Solvens II, och bland annat ansvarig för Solvens II-frågor på Folksam.

– Pensionsmyndigheten är en viktig samhällsekonomisk aktör och har stor betydelse för de allra flesta svenskar inför försörjningen på äldre dagar. Det är med stor ödmjukhet jag tar på mig detta uppdrag, säger Daniel Barr.

Socialminister Annika Strandhäll säger i en kommentar:

– Daniel Barr får som generaldirektör ett tydligt uppdrag att stärka Pensionsmyndigheten. Det pågår nu ett omfattande arbete för att utveckla pensionssystemet för högre pensioner och att städa upp samt göra om premiepensionssystemet.

Folksams VD och koncernchef Jens Henriksson ger följande kommentar: 

– Jag är glad för Daniel Barrs del men även stolt för att en av Folksams chefer utnämns till generaldirektör. Jag önskar Daniel varmt lycka till med sitt uppdrag.

Folksam kommer nu att genomföra en översyn av produktorganisation.

8 augusti, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048