Länsförsäkringar Gävleborg öppnar åter för att försäkra skog

• Sommarens stora skogsbränder är släckta. Nu öppnar Länsförsäkringar Gävleborg åter för att teckna skogsförsäkring. 

Nu går det att försäkra skog i Gävleborgs län igen! För en knapp månad – den 17 juli – sedan stoppade Länsförsäkringar Gävleborg all nyförsäkring av skog, med hänsyn till de pågående skogsbränderna. Men nu är det åter fritt fram att teckna skogsförsäkring även i Gävleborgs län!

”Vi bedömer nu att risken för antändning och spridning av skogsbrand är betydligt lägre och därför häver vi stoppet från och med den 14 augusti 2018”, meddelade bolaget i går tisdag.

Marcus Lundgren, försäkringschef på Länsförsäkringar Gävleborg, kommenterar beslutet så här i bolagets pressinformation: 

– Vi beslutade om teckningsstopp för att skydda våra befintliga kunder mot att de som saknade försäkring valde att försäkra sin skog endast när det var hög risk för att en skada skulle inträffa. Risken för nya skogsbränder är, enligt SMHI:s index för skogsbrandsrisk, på en betydligt lägre nivå nu än tidigare och därför öppnar vi möjligheten att återigen teckna skogsförsäkring.

Motsvarande beslut fattades under förra veckan av Länsförsäkringar Jämtland. Även Länsförsäkringar Bergslagen har fattat beslut om att åter öppna för att försäkra skog.  

15 augusti, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048