Resultatet förbättrades för Ica Försäkring under andra kvartalet

Resultatet för Ica Försäkring förbättrades under andra kvartalet i år jämfört med motsvarande period föregående period, även om bolaget som förväntat fortfarande uppvisar negativt resultat. Det framgår av Icas kvartalsrapport som presenterades i dag på morgonen. 

Enligt rapporten ökar antalet kunder i god takt, och utvecklingen av försäkringsbolaget går enligt plan. 

Av rapporten framgår också att intäkten för Ica Försäkring under andra kvartalet steg med 45 miljoner kronor mot bakgrund av att man ändrat återförsäkringsvolymen, på grund av att bolaget har upphört med kvotåterförsäkring. Sett till årets båda första kvartal steg premieintäkten för egen räkning i Ica Försäkring med 81 miljoner kronor, på grund av den ändrade återförsäkringsvolymen. 

Ica preciserar inte i sin rapport hur stora intäkterna är i Ica Försäkring. Däremot framgår det att de totala intäkterna i Ica Banken – där Ica Försäkring ingår – under andra kvartalet steg till 332 miljoner kronor, jämfört med 235 miljoner kronor under andra kvartalet 2017. Ökningen beror – förutom de förändrade principerna för återförsäkringen – på ökad lånevolym och högre kortintäkter. Dessutom bidrag den fortsatt positiva försäljningstrenden för ICA Försäkring till ökningen, heter det i rapporten.

Icas Bankens rörelseresultatet för andra kvartalet – exklusive jämförelsestörande poster – steg till 26 (8) miljoner kronor.

För Icakoncernen som helhet steg intäkterna under andra kvartalet till 29,3 (27,9) miljarder kronor. Rörelseresultatet minskade något till 1,0 (1,1) miljarder kronor. 

Här kan du ta del av hela rapporten från Ica.

16 augusti, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048