DI: L, C och KD vill slopa förmånsskatt på vårdförsäkring

Tre allianspartier – L, C och KD – säger inför valet att man vill ändra tillbaka beskattningen av arbetsgivarbetalda sjukvårdsförsäkringar, skriver Dagens Industri i dag. 

Sedan den 1 juli omfattas arbetsgivarbetalda vårdförsäkringar av förmånsskatt. Dagens Industri har nu gjort en genomgång av de olika partiernas syn på sjukvårdsförsäkringar.

Enligt tidningens genomgång vill C, L och KD nu ändra tillbaka beskattningen så att förmånsskatten på vårdförsäkringar försvinner. Det fjärde allianspartiet, M, har inte gett något tydligt svar till tidningen om hur man ställer sig till tanken på att ändra tillbaka beskattningen. 

– Moderaterna kommer att se över ett flertal av de skattehöjningar som regeringen infört, säger Moderaternas socialpolitiske talesperson Camilla Waltersson Grönvall till DI.

Dagens Industri har också gjort en sammanställning av om partiledarna för riksdagspartierna har någon egen privat sjukförsäkring. Den enda som har svarat ja på frågan är moderaternas Ulf Kristersson. Sverigedemokraterna har inte besvarat frågan. 

Här kan du läsa artikeln i Dagens Industri. 

23 augusti, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048