NewCap Holding vände till rörelsevinst första halvåret

Hjertas danska moderbolag NewCap Holding A/S rapporterar en rörelsevinst för första halvåret på 1,8 miljoner DKK, jämfört med en förlust på -4,1 miljoner DKK motsvarande period föregående år. 

Koncernens intäkter sjönk under första halvåret med 29 procent till 80,9 miljoner DKK. 

Vid halvårsskiftet fanns i bolaget 45,4 miljarder DKK under rådgivning, varav 34,7 under direkt förvaltning. 

Bolagsledningens förväntningar för årets rörelseresultat ligger nu på 10-18 miljoner kronor, jämfört med tidigare uppskattning på 20-32 miljoner DKK. Ledningen har också beslutat att lämna sitt mål på ett resultat på 75 miljoner DKK för 2020, och kommer istället i samband med årsredovisningen för 2018 att presentera en ny målsättning uttryckt i nyckeltal. 

– Det första halvåret har präglats av en omfattande omställning av verksamheten sedan vi under hösten 2017 beslutade att samla koncernens aktiviteter i en modell för att på så sätt tydliggöra ”Det nya Hjerta” som en samlad aktör inom försäkringsförmedling, rådgivning och sparande. Omställningen av den samlade verksamheten, inklusive nedläggning av rörelser och funktioner, har tagit längre tid än förväntat och de förväntade rörelseförbättringarna realiseras senare än förväntat, säger NewCaps direktör Ole Rosholm i en kommentar. 

– Det är fortfarande ledningens uppfattning att strategiplanen för koncernens svenska rörelse är riktig och på bästa sätt stödjer potentialen för tillväxt och utveckling och säkrar den framtida marknadspositionen.

NewCaps nyckeltal rörelsevinst definieras som resultat före avskrivningar, finansiella poster och skatt m m. Rörelseresultatet är tänkt att beskriva intjäningsförmågan för bolagets kärnverksamheter.  

23 augusti, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048