Vilken fjäder i hatten! Fora väljer Itello för nytt verksamhetsstöd

Itello meddelar i dag att valcentralen Fora efter en omfattande upphandling och förstudie har valt Itellos system Inca för nytt it-stöd i verksamheten.

Avtalet mellan Itello och Fora löper fram till 2025, med successiva leveranser de närmaste åren.

Mats Lillienberg, VD för Itello, kommenterar avtalet i ett pressmeddelande: 

– Det är verkligen ett stort steg för Itello. I början av upphandlingen var vi en utmanare mot stora affärssystemsleverantörer. Under mina första månader på Itello har jag sett många passionerade medarbetare som har förmåga att förstå kundens komplexa verklighet och betydelsen av ett helhetsperspektiv för aktörerna i vår bransch. Vi förstår våra kunders affär och skapar möjligheter till automatisering genom ett nära samarbete med allt fler aktörer i branschen. Med förtroendet som Fora visat Itello tar vi utmaningen att effektivisera det svenska pensionssystemet till en ny nivå.

Så här kommenterar Foras VD Marita Odélius Engström avtalet: 

– Fora är ett serviceföretag med ett kunddrivet arbetssätt som gör det enkelt för företag och anställda att överblicka sina kollektivavtalade trygghetslösningar. Dagligen säkerställer vi att kollektivavtalade premier och avgifter blir korrekt hanterade, beräknade, fakturerade och överförda. Detta ska ses i ljuset av ökade krav och förväntningar på flexibilitet och digitalisering. Därför stärker vi nu Fora inför framtiden och ökar möjligheten att erbjuda kostnadseffektiva tjänster och produkter som möter våra parters och kunders förväntningar och behov. Det här är ett nytt och spännande steg för oss att börja resan mot att utnyttja standardsystem som Inca för delar av vår kärnverksamhet.

Fora är valcentral i första hand för Avtalspension SAF-LO. Varje år förmedlar Fora drygt 17 miljarder kronor i premier och avgifter från 215 000 företag till ett 40-tal pensionsförvaltare, försäkringsbolag, stiftelser och fonder. Fora ägs gemensamt av Svenskt Näringsliv och LO.

28 augusti, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048