Länsförsäkringar: Sparare har blivit mer positiva till börsen

Personer med sparande i fondförsäkring i Länsförsäkringar har blivit mer positiva till aktier under den senaste månaden, rapporterar Länsförsäkringar.

Efter att kunderna i juni och juli valt att köpa räntefonder framför aktier vände det till under augusti till ett ökat intresse för aktiefonder. Bransch- och Nordamerikafonder var de populäraste valen hos Länsförsäkringar. Samtidigt var intresset för aktiefonder under augusti lägre än i maj. 

– Trenden från juni håller i sig bland kunderna som väljer aktiefonder. Nordamerika, teknik- och läkemedel är de mest köpta fondkategorierna också i augusti, kategorier som har haft en mycket stark positiv utveckling det senaste året. Sparare som till exempel valde en teknikfond i början av året har kunnat få en avkastning på nära 30 procent sedan årsskiftet. Många vill ta del av uppgången. Vi ser också att spararna har en mer positiv syn på Sverige, en kategori som nettosålts sett till helåret men som i augusti är den femte mest köpta kategorin, säger Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar, i en presskommentar.

 

30 augusti, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048