Folksam höjer återbäringen till 6% för privat livförsäkring

Folksam Liv meddelade på fredagen att man från den 1 september höjer återbäringsräntan för övrig livförsäkringsverksamhet från 5 till 6 procent. 

Den 1 april förra året höjde Folksam återbäringen för tjänstepension till 6 procent. Då valde man att låta återbäringen ligga kvar oförändrad för övriga livförsäkringsverksamheten, i huvudsak privat försäkringssparande.

Enligt Folksam har nu skillnaden i konsolidering mellan kollektiven minskat vilket skapet ett utrymme för att även höja återbäringsräntan för övrig livförsäkringsverksamhet. Den kollektiva konsolideringsgraden uppgick i övrig livförsäkringsverksamhet per den 31 juli till 120 procent. 

– Vårt engagemang för en god avkastning i dagens lågräntemiljö fortsätter att bära frukt. Höjningen av återbäringsräntan för övrig livförsäkringsverksamhet är i linje med vår konsolideringspolicy och vårt engagemang för att värna om en långsiktigt trygg och stabil avkastning på kundernas långsiktiga sparande, säger Anna-Karin Laurell, Affärsområdeschef Folksam Liv, i en presskommentar.

 

31 augusti, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048