Per Adolfsson utsedd till ny VD för Softronic

It-bolaget Softronics styrelse har beslutat att utse Per Adolfsson till ny VD för bolaget. Han tillträder i januari och efterträder då Anders Eriksson, Softronics grundare och VD sedan 34 år tillbaka, som går i pension. 

Per Adolfsson har de senaste två åren varit VD för Avega Group. Tidigare har han ledande positioner inom HP, varit VD för Microsoft Sverige och VD för Bisnode Sverige.

– Styrelsen har lagt stor vikt vid att få in en ny VD med lång och bred erfarenhet av de olika kompetensområden Softronic erbjuder sina kunder, vilket möjliggör en smidig övergång från ett långt entreprenöriellt ledarskap. Bolaget har en organisation med decentraliserat ledarskap, vilket fungerar utmärkt. Softronic har under de senaste åren levererat god tillväxt i både omsättning och resultat, vilket också placerar oss bland de bästa i branschen. Softronic har under 2018 tagit ett antal nya affärer som innebär intressanta möjligheter att vidareutveckla för en ny VD. Vi tackar Anders Eriksson för hans långa och framgångsrika företagsbygge och ser fram emot fortsatt gott samarbete i hans roll som engagerad ägare och styrelseledamot, säger Petter Stillström ordförande i Softronic AB, i en presskommentar.

Softronic har under många år haft en stark ställning när det gäller system på den svenska försäkringsmarknaden. 

Anders Eriksson kommer att kvarstå i bolagets styrelse.

17 september, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048