Digitala försäkringsbolaget Hedvig tar in 30 miljoner kr i nyemission

Det digitala försäkringsföretaget Hedvig har fått in ytterligare 30 miljoner kronor i riskkapital genom en nyemission. Det berättar Dagens Industris nyhetstjänst Di Digital i dag. 

De gamla ägarna – däribland Sven Hagströmer, Sofpha Bendz och Nicklas Storåkers är med i den nya investeringsrundan. Dessutom finns flera nya investerare. Bland dem märks den tyska investmentbolaget Cherry Ventures, som startats av några av grundarna av Zalando, och finansprofilen Khaled Helioui, som var bland de första investerarna i Uber och Deliveroo.

– Rundan gick relativt fort och vi är väldigt glada att få med oss såhär välrenommerade europeiska investerare som insett att det finns ett behov av vår tjänst även ute i Europa, säger Lucas Carlsén, VD och medgrundare till Hedvig, i en kommentar till Di Digital.

Hedvig erbjuder i dag  i första hand hemförsäkring, med hög grad av digitalisering av kundprocesser för att teckna försäkring och anmäla skada. Försäkringsgivare för tjänsten är tyska försäkringsjätten Interhannover. 

Här kan du ta del av hela artikeln från Di Digital. 

20 september, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048