Greater Thans bilförsäkringar introduceras i Asien i november

Den asiatiska transportkoncernen ComfortDelGro ska börja sälja digitala bilförsäkringar baserade på Greater Thans teknik. Det är innebörden av ett nytt samarbetsavtal. Enligt Greater Than innebär det nya samarbetet ett stort internationellt kliv där man  tar sig in på den asiatiska marknaden. 

ComfortDelgro Corporation Limited beskrivs som en av världens största bolagskoncerner inom transport och infrastruktur med verksamhet i sju länder och en total flotta på 42 000 fordon. Huvudmarknaderna är Singapore, Kina och Storbritannien. 

Parterna inleder nu ett samarbetet i Singapore med målet är att ComfortDelGros försäkringsförmedlingsverksamhet ska kunna erbjuda sina kunder digitala bilförsäkringar baserade på Greater Thans teknik. ComfortDelGro har en marknadsledande taxiverksamhet i Singapore och äger en stor del av tåg- och busstrafiken, landets största trafikskola samt verksamheter inom bland annat billeasing och försäkringsförmedling.

– När vi blev introducerade för varandra kände båda direkt att det var en perfekt match. ComfortDelGros höga ambitioner kan ihop med vår teknik skapa en digital hävstång för försäkringsmarknaden i Singapore. Det är en unik chans för oss att tillsammans kunna bygga någonting riktigt stort, säger Sten Forseke, grundare av Greater Than, i en presskommentar.

Med start redan i november ska Greater Thans teknik implementeras i utvalda delar av koncernens taxi- och körskoleverksamhet, för att det ska vara möjligt att snabbt kunna bygga referenscase. 

20 september, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048