Eyeonids tjänster integreras i Tietos Insurance In a Box

Eyeonid Group har tecknat ett samarbetsavtal med Tieto om integration av Eyeonids tjänster i Tietos paketerade lösning Insurance In a Box. 

Eyeonid säger i sin pressinformation att försäkringsbranschen är ett viktigt marknadssegment för Eyeonid, vilket innebär att samarbetet med Tietos plattform IIB passar väldigt väl in i strategin att nå ut brett till så många försäkringsbolag som möjligt.

”Eyeonid har under det senaste året varit i kontakt med alla större försäkringsbolag i Norden och stora delar av Europa där behovet av Eyeonids produkter, samt en digital plattform för nya produkter, är tydlig.”, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Enligt Eyeonid har man redan tillsammans med Tieto långt gångna kunddialoger med försäkringsbolag, där ett stort intresse har visats för det gemensamma erbjudande som har tagits fram.

På konferensen Digital Insurance Agenda i München 17–18 oktober ska de båda företagen presentera sina produktnyheter för en stor mängd försäkringsbolag från hela världen.

Så här säger Daniel Söderberg, VD för Eyeonid Group AB (publ), i en presskommentar:

– Att få möjligheten att integrera våra produkter med en digital plattform som IIB från ett etablerat bolag som Tieto med över 14,000 anställda och stora erfarenheter inom många marknadssegment, öppnar självklart nya möjligheter för oss som företag. Våra digitala produkter och tjänster passar väldigt väl in i detta Ekosystem och allt fler företag ser behovet av att digitalisera sina affärsverksamheter med lösningar som är framtidssäkra, snabba och flexibla. Vi ser också att vi kan skapa unika mervärden för Tieto IIB som gynnar både Tieto och våra gemensamma kunder.

24 september, 2018
Gunnar Loxdal