Beslut i dag i Nordea: Flyttar till Finland den 1 oktober

Nordea meddelade under onsdagen att man nu fattat det avgörande beslutet om genomföra flytten av moderbolagets säte till Finland. Flytten genomförs den 1 oktober 2018.

Formellt innebär beslutet  att det svenska bolaget Nordea Bank AB (publ) fusioneras med finländska Nordea Bank Abp. Genom fusionen flyttas sätet för Nordeakoncernens moderbolag till Finland, med verkan från 1 oktober 2018.

– Genom att ha moderbolagets säte i ett land som är medlem i bankunionen säkerställs på bästa sätt att Nordea omfattas av rättvisa, stabila och förutsägbara regler, motsvarande de som gäller för andra jämförbara banker, skriver Nordea i sin pressinformation i dag.

Nordea räknar med att flytten gynnar kundernas, aktieägarnas och medarbetarnas intressen. Nordea fortsätter att vara en tillförlitlig partner som strävar efter att erbjuda sina kunder den bästa servicen på marknaden när som helst och var som helst, och ur ett kundperspektiv väntas inga förändringar i den dagliga verksamheten.

All bankverksamhet bedrivs av Nordea Bank AB (publ) fram till den 30 september 2018. Från och med 1 oktober 2018 bedrivs den av Nordea Bank Abp.

26 september, 2018
Gunnar Loxdal