Codan/Trygg-Hansa startar nytt skandinaviskt it-center i Malmö

Codan/Trygg-Hansa meddelade under torsdagen att man etablerar ett nytt skandinaviskt it-center i Malmö. Avsikten är att närmare 100 it-specialister ska anställas innan utgången av nästa år.

Sedan tidigare har Trygg-Hansa cirka 700 medarbetare inom kund- och skadeservice i Malmö. Enligt Codan/Trygg-Hansa är målet med den nya satsningen på ett it-center att skapa mer effektiva it-processer och att ta tillvara på möjligheterna med ny teknik i högre utsträckning än i dag.

– För att vi även i framtiden ska vara ett framgångsrikt försäkringsbolag med nöjda kunder måste vi fortsätta vår digitaliseringsresa genom att skapa mer effektiva IT-processer och bli ännu bättre på att ta del av möjligheterna med ny teknik. Det nya IT-centret är en viktig pusselbit i att möta ett förändrat kundbehov och kundbeteende, säger Lars André, CIO på försäkringsgruppen Codan/Trygg-Hansa, i en presskommentar.

Satsningen är bland annat tänkt att möjliggöra en fortsatt digitalisering av företaget genom en satsning på teknik som Internet of Things, maskininlärning och artificiell intelligens.

Genom satsningen kommer Codan/Trygg-Hansa att bli en av de största it-arbetsgivarna i Malmö.

– Det finns många kompetenta IT-specialister i Malmö-området och vi hoppas kunna locka de främsta av dem till oss. Codan/Trygg-Hansa är än så länge relativt okända som IT-arbetsgivare, men vi är inne i en oerhört spännande resa där IT utgör en grundsten och det hoppas vi att fler kommer att få upp ögonen för. Vi kommer löpande under det kommande året rekrytera IT-specialister som vill vara med på resan mot framtidens försäkringsbolag tillsammans med oss, säger Lars André i sin kommentar.

27 september, 2018
Gunnar Loxdal