AMF sänker avgiften för sin småbolagsfond till 0,4%

Från och med måndag, den 1 oktober, kommer AMF Fonder att sänka avgiften på sin fond AMF Aktiefond Småbolag från 0,60 procent till 0,40 procent. Därmed har samtliga AMF Fonders aktie- och blandfonder en avgift på 0,40 procent och samtliga räntefonder en avgift på 0,10 procent.

– Det känns bra att inleda hösten med ytterligare en avgiftssänkning till våra kunder inom fritt fondsparande. Avgiften har mycket stor betydelse då man sparar på lång sikt. Våra låga avgifter gör att vi säkerställer att fonderna har de bästa förutsättningarna för att ge en bra långsiktig avkastning. Även de som har fonden inom PPM kommer att erhålla en lägre avgift, säger Jonas Eliasson, VD för AMF Fonder, i en presskommentar.

AMF Fonder passar också på att meddela att bolagets fonder sedan årsskiftet inte belastas av analyskostnader. Istället betalas de av fondbolaget.

Ansvarig förvaltare för AMF Aktiefond Småbolag är Angelica Hanson. Fonden investerar primärt i mindre och medelstora bolag i Sverige men kan även investera i bolag i övriga Norden. AMF Aktiefond Småbolag investerar i dag aktivt i cirka 130 bolag.

28 september, 2018
Gunnar Loxdal