Combined ratio på 84% för Codan/Trygg-Hansa under 3Q

Codan/Trygg-Hansa fortsätter att uppvisa ett tillfredsställande försäkringsrörelseresultat. Under tredje kvartalet låg combined ratio på 84 procent i Skandinavien, rapporterar RSA-koncernen. 

Av RSA:s ”Trading update” för tredje kvartalet som publicerades i dag på morgonen – imponerande tidigt med tanke på att kvartalet faktiskt ännu inte har fullbordats – framgår dock att allt inte är frid och fröjd i RSA-koncernen som helhet. Visserligen ökade premierna i koncernen med 4 procent, men skadekostnaderna steg på grund naturskador har slagit hårt mot verksamheten i Storbritannien. I Storbritannien låg combined ratio på 110 procent och försäkringsrörelseförlusten uppgick till -70 miljoner GBP.

Så här kommenteras underwritingresultatet av Stephen Hester, CEO för RSA-koncernen:

– RSA:s internationella verksamhet uppvisade ett gott resultat under tredje kvartalet, och vi kunde ta stora kliv framåt i vår ambition att vara bäst i klassen. Samtidigt uppvisade verksamheten i Storbritannien på på Londonmarknaden förlust i försäkringsrörelsen, vilket är en besvikelse. Vi har kommit på god väg med våra planer för att förbättra oss i Storbritannien och är fast beslutna att komma tillbaka till att kunna leverera ett tillfredsställande resultat, parallellt med att vi fortsätter att utveckla vår verksamhet internationellt.

I rapporten pekar RSA bland annat särskilt på att det är en attraktiv utveckling inom konsumentförsäkring i Sverige, både när det gäller premienivåer, förnyelser och antalet kunder.

Här kan du ta del av RSA:s Trading Update i dess helhet. 

28 september, 2018
Gunnar Loxdal