LF Liv: 5 % extra återbäring i september till kunder med Nya Trad

Under september månad fick kunder med pensions- och kapitalförsäkringar i Nya Trad-förvaltning cirka 5 procent i extra återbäring, rapporterar Länsförsäkringar Liv i dag.

Fördelningen av den extra återbäringen gjordes till försäkringar som är tecknade före 1 mars 2018. Därmed säkerställdes att återbäringen fördelades till de kunder som bidragit till att bygga upp överskottet.

Efter den extra fördelningen sänks den aktuella återbäringsräntan i Nya Trad från 6 till 5 procent per år. Den nya återbäringsräntan gäller från i dag den 1 oktober, och avser återbäringen före skatt och avgifter.

– Den kollektiva konsolideringen i Nya Trad har varit stark under en längre period, vilket gjorde det möjligt att fördela extra återbäring. I praktiken innebär det att cirka 1 miljard kronor fördelas på cirka 100 000 kunder. Samtidigt anpassar vi den aktuella återbäringsräntan till en nivå som bättre speglar den förväntade avkastningen framåt, säger Jörgen Svensson, VD för Länsförsäkringar Liv, i en presskommentar.

Konsolideringsgraden i Nya Trad uppgick till 115 procent per den 30 juni 2018 och det förvaltade kapitalet till cirka 22 miljarder kronor. Den genomsnittliga återbäringsräntan sedan starten i juni 2013 har varit 7,2 procent, inklusive den extra fördelningen i september.

1 oktober, 2018
Gunnar Loxdal