Tummen upp för förmedlarnas favoriter: Dina och Euro Accident!

Dina Försäkringar är förmedlarnas favoriter inom skadeförsäkring medan Euro Accident toppar inom livförsäkring. Det framgår av Origo Groups undersökning av hur olika försäkringsbolag uppfattas av försäkringsförmedlare. 

Origo Group bildades förra året av bland annat CMA Research som under ett antal år genomfört en undersökning av hur förmedlare uppfattar samarbetet med olika försäkringsbolag. Utmärkelsen ”Förmedlarnas val” delas i år ut för femte året i rad.

Dina Försäkringar fick i årets mätning betyget 4,1 på en skala mellan 1 och 5 av de tillfrågade förmedlarna. Därefter följer Moderna och förra årets vinnare If, som båda får  betyget 4,0.

Euro Accident blir i år förmedlarnas val för tredje året i rad med betyget 4,3. Därefter följer Skandia med 4,0 och Movestic med 3,8.

– Försäkringsbranschen är i allra högsta grad en förtroendebransch. Ett högt förtroende hos förmedlarna som är kundernas företrädare är A och O för oss. Därför är det betydelsefullt att få det här resultatet som en indikator på vad vi gör bra och vad vi kan göra bättre. Jag och mina medarbetare lyfter på hatten och bugar, säger Staffan Johansson, Sverigechef för Euro Accident, i en presskommentar.

Undersökningen har genomförts bland 150 försäkringsförmedlare inom sakförsäkring och 221 försäkringsförmedlare inom livförsäkring över hela landet under veckorna 17-32 2018.

1 oktober, 2018
Gunnar Loxdal