Skandia Fastigheter bygger 104 lägenheter i Jakobsberg

Skandia Fastigheter meddelar att man har fått klartecken av Järfälla kommun att börja bygga i centrala Jakobsberg nordväst om Stockholm. En plats som tidigare bestod av parkeringsplatser blir ett nytt bostadskvarter med totalt 104 lägenheter.

Lägenheterna kommer att vara på mellan ett och fyra rum och kök. Inflyttning väntas ske hösten 2020 och planen är att lägenheterna ska förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

– Det här är ett utmärkt exempel på hur man kan skapa något riktigt bra av en på många sätt dåligt använd yta. Samtidigt har planprocessen varit ovanligt snabb och smidig, vilket vi lyckats uppnå genom kombinationen gott syfte, långsiktig utvecklare och enad, framsynt kommun. Nu ser vi fram emot att se asfalt bli till hem, säger Bo Jansson, Fastighetschef Bostäder på Skandia Fastigheter, i sin presskommentar.

Avsikten är att de nya fastigheterna får en miljöprofil. De kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. På de nya gårdarna kommer grönska och lekplatser att bidra till samvaro som levandegör området. Det kommer att finnas ett 60-tal parkeringsplatser under marknivå, men fokus läggs på miljövänligare transportsätt genom att det byggs drygt 500 platser för cykelparkering.

Sedan tidigare äger Skandia Fastigheter tre bostadsfastigheter med drygt 200 hyresrätter i Jakobsbergs centrum.

2 oktober, 2018
Gunnar Loxdal