Skandia gör miljardinvestering i ny hållbarhetsobligation

Skandia meddelar att man nu investerar 1,5 miljarder kronor i en ny hållbarhetsobligation som är framtagen tillsammans med Världsbanken. Avsikten med investeringen är att den ska stödja FN:s globala hållbarhetsmål samtidigt som den ger avkastning till Skandias sparare.   

Investeringen genomförs av Skandia i samarbete med SEB, Handelsbanken och Svenska kyrkan.

– Att skapa långsiktigt hållbara värden genomsyrar hela Skandias verksamhet. Den här investeringen är ytterligare ett av många exempel på hur Skandia bidrar med värdeskapande för både kunder, företag och samhälle, säger Skandias koncernchef Frans Lindelöw i en kommentar.

De fyra svenska kapitalägarna investerar sammanlagt 2,5 miljarder kronor i hållbarhetsobligationen. Obligationen är tänkt att finansiera Världsbankens olika projekt riktade mot bland annat hållbara städer, rent vatten och förnybar energi.

– Vi söker löpande efter investeringar som ger bra avkastning och samtidigt främjar en hållbar samhällsutveckling. Skandias investering på 1,5 miljarder kronor i Världsbankens obligation bidrar till att finansiera projekt i Asien, Sydamerika och Afrika som effektiviserar städers infrastruktur och energianvändning, säger Lars-Göran Orrevall, chef för Skandias kapitalförvaltning, i sin presskommentar.

2 oktober, 2018
Gunnar Loxdal