Gjensidige sparar genom att stänga ned åtta lokalkontor i Norge

Gjensidige – Norges största skadeförsäkringsbolag – har beslutat att stänga ned åtta lokala kontor i Norge. Det framgår av ett meddelande från bolaget under torsdagen. 

Enligt Gjensidige påverkas bolagets ekonomi under tredje kvartalet av bland annat omstruktureringskostnader och höga skadekostnader för bolagets skördeförsäkringar på grund av den ovanligt torra och heta sommaren. Totalt har detta inneburit extrakostnader för bolaget på cirka 160 miljoner NOK.

Av informationen från Gjensidige framgår också att man beslutat att genomföra besparingar bland annat genom att minska antalet kontor i Norge:

– Som ett resultat av bolagets fortsatta fokus på förbättringar av effektiviteten i distributionen kommer Gjensidige att stänga åtta lokalkontor i Norge, vilket innebär neddragningar av antalet anställda och lägre hyreskostnader, skriver bolaget i sin pressinformation.

Gjensidige meddelar också att man har dragit ned på antalet anställda i Sverige och i Danmark.

11 oktober, 2018
Gunnar Loxdal