Humlegården gläds åt Björn Frantzén i Astoriakvarteret

År 2020 väntas stjärnkrögaren Björn Frantzén öppna en restaurang i Astoriakvarteret på Östermalm i Stockholm. 

Länsförsäkringars fastighetsbolag Humlegården har fått mycket kritik de senaste åren för sin hantering av Astoriakvarteret på Östermalm i Stockholm, där delar av kvarteret som uppförts på 1800-talets har rivits för att ge plats åt nybyggda lokaler. Ett nätverk som har protesterat mot rivningen har till och med uppmanat till bojkott av Länsförsäkringar.

Det har inte hindrat Humlegården att gå vidare med planerna. Och nu kan Humlegården presentera en intressant nyhet: En av hyresgästerna i det ombyggda kvarteret blir stjärnkrögaren Björn Frantzén som tidigare i år var först i Sverige med att få tre stjärnor för sin restaurang Frantzén. Frantzén Group kommer att öppna en ny restaurang i entréplanet där tidigare biografen Astoria fanns.

– I Astoria kommer den gastronomiska upplevelsen att präglas av tillgänglighet och umgänge och luta åt ett livfullt, internationellt brasseri med generösa öppettider, heter det i Humlegårdens beskrivning av den nya restaurangen.

Maria Lidström, Stadsutvecklingschef på Humlegården, säger så här i sin kommentar till uthyrningen:

– För oss är det viktigt att alla delar av upplevelsen är av hög klass. Kombinationen av ett sällsynt bra läge, moderna kontor, omsorgsfullt restaurerade bostäder och en krögare i världsklass gör platsen mycket intressant. Vi är glada över att få välkomna Björn Frantzén till Astoria.

15 oktober, 2018
Gunnar Loxdal