DI: Söderberg & Partners på väg att få in ny storägare

Enligt Dagens Industri kan Söderberg & Partners vara på väg att få in en ny storägare. Detta eftersom TA Associates med 38 procent av kapitalet och 7 procent av rösterna är på väg att sälja av sitt aktieinnehav. Enligt tidningen kan möjligen också ytterligare andelar av bolaget vara till salu. 

Söderberg & Partners är en av de verkliga framgångssagorna i svenskt finansliv. På kort tid har bolaget – med bas i pensionsrådgivning och försäkringsförmedling – byggt upp en diversifierad verksamhet med en omsättning över 3 miljarder kronor.  Huvuddelen av bolagets knappt 1 900 anställda finns i Sverige men företaget har även betydande verksamhet i Norge, Danmark, Nederländerna och Spanien.

Enligt Dagens Industris uppgifter har Citibank anlitats för att sälja TA Associates ägande. Dessutom kan, enligt Dagens Industri, möjligen delar av de övriga 62 procenten av aktierna vara till salu. Avsikten från huvudägarna – Per-Olof Söderberg och företagsledningen med koncernchefen Gustaf Rentzhog i spetsen – ska dock enligt tidningen vara att behålla en röstmajoritet i bolaget.

Dagens Industri citerar en anonym källa som säger så här apropå att huvudägarna sägs vilja behålla sin röstmajoritet i bolaget:

– Det gör det begränsat vilka som är intresserade, men det är förvånansvärt många som är intresserade ändå.

Dagens Industri spekulerar i att Nordic Capital skulle kunna vara en möjlig köpare av aktierna i Söderberg & Partners. Nordic Capital är i dag ägare till bland annat Nordax och Nordnet.

Här hittar du artikeln i Dagens Industri – som fokuserar på att Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold eventuellt kan få tillbaka samma huvudägare som han tidigare hade som anställd på Nordnet.

Sak & Liv har utan framgång sökt företrädare för Söderberg & Partners för en kommentar.

16 oktober, 2018
Gunnar Loxdal