Pär Holmgren in i juryn för Ung Växtkraft

Pär Holmgren, naturskadespecialist på Länsförsäkringar, är ny som medlem i juryn för Ung Växtkraft.Ung Växtkraft är ett pris som syftar till att lyfta och stötta en ung entreprenör i de gröna näringarna. Priset har delats ut sedan 2011 av Länsförsäkringar och LRF Ungdomen.  Prissumman är på 50 000 kronor.

– Jag är stolt över att få presentera Pär som ny i juryn för Ung Växtkraft. Med sin gedigna expertkunskap och sitt stora engagemang för hållbarhet kompletterar han den redan starka juryn, säger juryns ordförande Henrietta Hansson, VD på Länsförsäkringar Jönköping.

Pär Holmgren tog nyligen emot Världsnaturfondens pris Årets miljöhjälte för sina insatser att sprida kunskap och medvetenhet om klimatfrågan.

– En stark och levande landsbygd med inhemsk produktion av livsmedel är betydelsefull för en långsiktigt hållbar utveckling i Sverige. Jag är övertygad om att juryns arbete att utse och lyfta unga driftiga företagare kan bidra till att inspirera fler att satsa på framtidens gröna näringar, säger Pär Holmgren i sin kommentar.

22 oktober, 2018
Gunnar Loxdal