Jens Henriksson: Nu stärks Folksams fokus på effektivisering

Nu ska Folksam stärka sitt fokus på effektivisering och optimering. Det framgår av VD Jens Henrikssons kommentar till Folksams kvartalsrapport under onsdagen. 

Så här säger Jens Henriksson i sin kommentar:

– Det är en fantastisk resa Folksam har gjort de senaste åren. Vi har verkligen moderniserat och konsoliderat. Nu går vi in i en fas där vårt fokus på effektivisering och optimering stärks. Fokus affär. Fokus kostnad. Allt för att uppnå vår vision. Att våra kunder skall känna sig trygga i en hållbar värld.

Jens Henriksson sammanfattar sin VD-kommentar med att konstatera att det finns mycket kvar att göra för att utveckla Folksamgruppen.

– I grunden handlar det om att öka tryggheten för våra kunder. Vi gläds åt det faktum att de är nöjda med oss och stannar allt längre samtidigt som vi har en tydlig målbild om vad vi vill uppnå i ett längre perspektiv, heter det i kommentaren.

Av Folksams kvartalsrapportering framgår även att det förvaltade kapitalet vid årsskiftet uppgick till 422 miljarder kronor vid utgången av tredje kvartalet, att jämföra med 394 miljarder kronor vid årsskiftet. Till det kommer 156 (140) miljarder i fondförsäkringstillgångar.

Premieintäkten i Folksam Sak-gruppen minskade något under perioden januari-september, till 10 840 miljoner kronor, jämfört med 10 925 miljoner kronor motsvarande period 2017. Combined ratio i moderbolaget Folksam Sak minskade till 98,6 (99,1) procent på grund av sjunkande skadekostnader, och resultatet före bokslutsdispositioner och skatt steg till 1 529 (463) miljoner kronor.

Folksam Liv-gruppen ökade premieinkomsten till 33,2 (30,4) miljarder kronor. Totalavkastningen i moderbolaget uppgick till 5,4 (3,4) procent årets första nio månader. KPA Pensions totalavkastning låg på 4,6 (3,7) procent.

24 oktober, 2018
Gunnar Loxdal