Combined ratio för Gjensidige Sverige sjönk till 97,5 procent

Combined ratio för Gjensidiges verksamhet i Sverige sjönk under tredje kvartalet i år till 97,5 procent, att jämföra med 101,5 procent motsvarande period föregående år. Det framgår av Gjensidiges rapport på torsdagen. 

Premieintäkten för Gjensidige Sverige sjönk under tredje kvartalet till 375 (443) miljoner NOK.

– Den underliggande minskningen förklaras av förlusten av ett stort olönsamt konto i privatförsäkringsportföljen, minskad nyförsäljning och lägre förnyelsegrad på grund av premiehöjningar, skriver Gjensidige i sin kommentar.

Resultatet för Gjensidige Sverige förbättrades till en vinst på 9 miljoner NOK, jämfört med en förlust på -7 miljoner NOK motsvarande period 2017. En förklaring till det förbättrade resultatet är att Vardia nu integrerats i koncernen fullt ut. Även skadeutfallet förbättrades under kvartalet.

Hela Gjensidigekoncernen hade en samlad premieintäkt tredje kvartalet på 6 118 miljoner NOK, att jämföra med 6 056 miljoner NOK motsvarande period 2017. Resultatet före skatt sjönk till 964 (1 578) miljoner NOK.  Combined ratio för hela koncernens skadeförsäkringsverksamhet steg till 90,6 (81,0) procent.

– Resultatet har påverkats mycket av skador till följd av extremt väder som har fortsatt under tredje kvartalet, vid sidan av den förväntade nedgången av resultatet inom norsk motorförsäkring. Samtidigt är vi väldigt nöjda med den positiva utvecklingen utanför Norge. Framöver kommer vi att förstärka våra ansträngningar för att förbättra resultatet genom prisjusteringar, kostnadseffektiva verksamheter och den bästa kundupplevelsen i Norden, säger koncernchefen Helge Leiro Baastad i en kommentar till resultatet.

25 oktober, 2018
Gunnar Loxdal

Nu har Eir Försäkring fått koncession av Finansinspektionen

17 timmar Läs mer
Eric Leijonram utsågs till ny chefsjurist på Finansinspektionen
1 timme Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Folksam satsar mer på rekrytering av ny kompetens på techområdet
1 timme Läs mer

Lärarförsäkringar väljer Bliwa för sjukvårdsförsäkringen

22 timmar Läs mer
Pensionsmyndighetens nya tumregler för nivån på din pension
19 timmar Läs mer
"Hela pensionsvärldens kollektiv av informatörer måste bli inspiratörer."
Företagarnas VD Günther Mårder ger råd till pensionsbolagen, som han menar bjuder på för lite av humor och underhållning. Ur intervju hos Brummer & Partners.
Isabella Hugosson återvänder till Dahlgren & Partners
20 timmar Läs mer
Göran Stille går från ordförande till VD i Stadshypotek AB
1 dag Läs mer
If: Föräldrarnas brist på trafikvett ett växande problem vid skolorna
1 dag Läs mer
Björn Savén vann i miljardtvist om skatt på kapitalförsäkring
3 dagar Läs mer
Folksam: Taxiförare är sämst på att följa fartbegränsningar
3 dagar Läs mer
Länsförsäkringar: Lastbilsförare är starkare psykiskt än fysiskt
3 dagar Läs mer