Combined ratio för Gjensidige Sverige sjönk till 97,5 procent

Combined ratio för Gjensidiges verksamhet i Sverige sjönk under tredje kvartalet i år till 97,5 procent, att jämföra med 101,5 procent motsvarande period föregående år. Det framgår av Gjensidiges rapport på torsdagen. 

Premieintäkten för Gjensidige Sverige sjönk under tredje kvartalet till 375 (443) miljoner NOK.

– Den underliggande minskningen förklaras av förlusten av ett stort olönsamt konto i privatförsäkringsportföljen, minskad nyförsäljning och lägre förnyelsegrad på grund av premiehöjningar, skriver Gjensidige i sin kommentar.

Resultatet för Gjensidige Sverige förbättrades till en vinst på 9 miljoner NOK, jämfört med en förlust på -7 miljoner NOK motsvarande period 2017. En förklaring till det förbättrade resultatet är att Vardia nu integrerats i koncernen fullt ut. Även skadeutfallet förbättrades under kvartalet.

Hela Gjensidigekoncernen hade en samlad premieintäkt tredje kvartalet på 6 118 miljoner NOK, att jämföra med 6 056 miljoner NOK motsvarande period 2017. Resultatet före skatt sjönk till 964 (1 578) miljoner NOK.  Combined ratio för hela koncernens skadeförsäkringsverksamhet steg till 90,6 (81,0) procent.

– Resultatet har påverkats mycket av skador till följd av extremt väder som har fortsatt under tredje kvartalet, vid sidan av den förväntade nedgången av resultatet inom norsk motorförsäkring. Samtidigt är vi väldigt nöjda med den positiva utvecklingen utanför Norge. Framöver kommer vi att förstärka våra ansträngningar för att förbättra resultatet genom prisjusteringar, kostnadseffektiva verksamheter och den bästa kundupplevelsen i Norden, säger koncernchefen Helge Leiro Baastad i en kommentar till resultatet.

25 oktober, 2018
Gunnar Loxdal
ANNONS

Saab beslutade om likvidation för det svenska captivebolaget Lansen

11 timmar Läs mer
FI tillstyrker förslagen om retroaktiv flytträtt
8 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
mySafety och SPF Seniorerna ger ut guidebok om nätbedrägerier
9 timmar Läs mer

WTW vann i upphandlingstvist: Olagligt att kräva Insureseclicens

1 dag Läs mer
ANNONS
FI: Så ser Eiopa på bolagens bedömningar av klimatrisker
10 timmar Läs mer
"Bra att Folksam höjer återbäringen, men 339 miljoner är fortsatt småpotatis och motsvarar bara 23% av fjolårets vinst. Inget jag som aktieägare till ett nolltillväxtbolag skulle vara speciellt nöjd över."
Gofidos försäkringsekonom Henrik Senestad dissar Folksams återbäring.
LF: Tre av tio lägger vikt vid ansvarsfulla pensionsinvesteringar
14 timmar Läs mer
Finanstilsynet oroas av Insrs solvens – kräver att avvecklingen påskyndas
16 timmar Läs mer
M-riksdagsfråga: Vad händer med pensionsavgiften över taket?
1 dag Läs mer
Ny utredning ska belysa de höjda premierna för djurförsäkring
1 dag Läs mer
Skandia Idéer för Livet i strategiskt partnerskap med Sparks Generation
1 dag Läs mer
Tydligas samarbetspartner Alpcot noteras på First North
1 dag Läs mer