Liv blir separat division inom SEB med David Teare som chef

David Teare, från årsskiftet chef för SEB:s division Liv.

SEB har beslutat att dela upp sin nuvarande division Liv & Investment Management, så att Investment Management och Liv istället bildar två separata divisioner. Förändringen träder i kraft vid årsskiftet. 

– Behovet av långsiktigt sparande kommer att växa alltmer i takt med att människor behöver ta ett ökat ansvar för sin ekonomiska trygghet. Genom förändringen kan vi ytterligare stärka vårt sparandeerbjudande för att möta detta behov, både i form av holistisk rådgivning och i form av högkvalitativa investeringsprodukter som ligger i framkant, såväl vad gäller hållbarhet som förvaltningsresultat, säger VD Johan Torgeby i en kommentar till förändringen.

Chef för livdivisionen blir David Teare som i dag är chef för den samlade divisionen Liv & Investment Management. Han kommer att rapportera till Mats Torstendahl som är chef för Företag & Privatkunder. David Teare kommer att vara adjungerad medlem i SEB:s verkställande ledning. David Teare har varit anställd vid banken sedan 2006 och som divisionschef i divisionLiv & Investment Management sedan förra året. Han är i dag medlem av SEB:s verkställande ledning.

Chefen för Investment Management kommer  att rapportera till bankens VD Johan Torgeby. Rekrytering av ny chef för Investment Management pågår sedan Peter Branner tidigare i år lämnade banken. Tillförordnad chef under tiden rekryteringen pågår är Hans Ek.

30 oktober, 2018
Gunnar Loxdal