Skandia Fastigheter fick branschpris för Väla Centrum

Skandia Fastigheters köpcentrum Väla i Helsingborg har vid en branschgala utsetts till Sveriges bästa köpcentrum. Dessutom får Väla pris för sitt hållbarhetsarbete. 

Priserna delades ut vid branschgalan för köpcentrumgala, NCSC Awards, som arrangeras av Nordic Council of Shopping Centers.

Så här löd juryns motivering till att Väla utsågs till årets bästa köpcentrum:

Årets vinnare av bästa svenska köpcentrum är ett center som är bra på det mesta och som inte har någon direkt svaghet. Centret är väl genomarbetat i alla aspekter och väl anpassat till sin marknad, har tydliga strategier och konkreta mål inom alla områden. Genomförandet präglas av kreativitet, kontinuitet, uppfinnesrikedom och en hel del mod. Med ett konsekvent och långsiktigt arbete har man skapat kontinuerlig besöks och omsättningstillväxt och ger en god avkastning till ägarna. Centret har en centrumledning som är synlig och aktiv vilket ger en familjär känsla som sprider sig till personal, hyresgäster, leverantörer och samarbetspartners. Man har ett tydligt engagemang i allt som görs, en lyhördhet för sina besökare och ett genuint samhällsengagemang. Centret är mycket uppskattat av sina kunder för atmosfären, tillgängligheten och arkitekturen.

Så här motiverade juryn priset för hållbarhetsarbetet:

”Genom samarbeten och engagemang men också med tydliga krav på sina hyresgäster och leverantörer lyckas Väla med sina höga målsättningar inom energibesparing och avfallshantering. Målsättningen med en nollvision för energibehovet är beundransvärd och de pågående satsningarna är en god bit på väg. Samhällsengagemanget är på riktigt. Det är omfattande och brett med både stora och små men betydelsefulla insatser för många grupper i samhället. Speciellt tydligt är det i det tillgänglighetsarbete som gjorts i centret med flera uppmärksammade och innovativa lösningar och servicefunktioner. Centret kommunicerar tydligt sitt CSR-arbete och skapar delaktighet med andra.”

1 november, 2018
Gunnar Loxdal