Ifs nya försäkring ger ersättning när nyckelpersoner blir sjuka

If lanserar nu en ny sjukförsäkring för småföretagare, som täcker den kostnad som företaget kan drabbas av om en nyckelperson blir sjukskriven under en längre period. 

Om en nyckelperson i ett mindre företag tvingas stanna hemma från jobbet under en längre tid, kan i värsta fall hela verksamheten stanna av. Samtidigt fortsätter kostnaderna att ticka på.

If har nu tagit fram en försäkringslösning som ger företaget ekonomiskt skydd när nyckelpersoner är borta. Försäkringen tecknas på en enskild anställd, eller på företagaren i ett enmansbolag, och ger löpande ersättning till företaget under den period personen inte kan arbeta. Försäkringen tecknas med olika försäkringsbelopp, som reglerar hur stor ersättningen blir under sjukskrivningen, och med en karenstid på 15 dagar och uppåt. Ersättningen beräknas sedan på antalet sjukdagar, och betalas ut på månatlig basis till arbetsgivaren till dess att den anställde är tillbaka i arbete. Allt som krävs för att få ut ersättning är att visa upp ett sjukintyg.

– Lön, sociala avgifter, hyror, telefonfakturor – det är kostnader som inte försvinner bara för att företagets intäkter gör det. Med den nya lösningen ska man känna sig trygg att utgifterna inte rinner iväg om någonting oförutsett händer, säger Sofi Alverstrand, produktexpert på Ifs företagsdivison, som varit med och tagit fram lösningen ”Ersättning vid sjukskrivning”.

Enligt Sofi Alverstrand är de försäkringar mot intäktsbortfall för företagare som finns i dag ofta alltför krångliga:

– För att få ersättning har man, enligt branschstandarden, behövt kunna bevisa att sjukskrivningen lett till ett märkbart intäktsbortfall. När man köpt försäkringen har man också behövt beräkna hur stort ett eventuellt intäktsbortfall kan bli, vilket inte alltid är det lättaste, och dessutom via ganska omständliga blanketter. Den nya lösningen förenklar detta avsevärt – nu bestämmer företagarna redan i den stund de tecknar försäkringen exakt hur mycket de vill ha i ersättning per dag om olyckan skulle vara framme.

Enligt If har mottagandet hittills bland kunder varit mycket positivt.

Vi visste att det fanns ett stort behov av den här typen av skydd. Alla kan bli sjuka, och den här enkla lösningen gör den ekonomiska risken lite lättare att handskas med, kommenterar Sofi Alverstrand.

5 november, 2018
Gunnar Loxdal

Chubb stäms på 2 miljoner kronor efter dödsfall på fotvandring

13 timmar Läs mer
Sari Harjunniemi utsedd till ny VD för Söderberg i Finland
15 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Hedvig satsar på reklam på temat ”It’s just stuff”
10 timmar Läs mer

FI larmar: Corona-krisen kan tvinga pensionskassor till likvidation

1 dag Läs mer
Greater Than samarbetar med Zurich om försäkring för bildelningstjänst
10 timmar Läs mer
"Den svenska tolkningen av rättvisa, alla jävlar ska ha det lika illa."
Movestics Stefan Klohammar uttrycker på sin blogg sin frustration över de pågående förändringarna av premiepensionssystemet
Skandia lanserar ny digital tjänst för pensionsrådgivning
18 timmar Läs mer
Corona-krisen: Änkan halverar återbäringsräntan till 4 procent
18 timmar Läs mer
Agria: Årets hundpromenad blir helt digital
1 dag Läs mer
Harry Strömberg blir ny chef för Willis Towers Watson i Finland
1 dag Läs mer
FI återkallar Exceed Capitals tillstånd med omedelbar verkan
1 dag Läs mer
SEB: Svenska folkets förmögenhet minskade mer än 1 000 miljarder kr!
1 dag Läs mer