Danske Bank utlyser extrastämma för att kunna välja ny ordförande

Danske Bank meddelade på tisdagen att storägaren A P Møller Holding har begärt en extra bolagsstämma för att välja in två nya styrelseledamöter. 

De nya styrelseledamöter som föreslås av A P Møller är Karsten Dybvad, VD för Dansk Industri och Jan Thorsgaard Nielsen som är CIO på A P Møller Holding. Karsten Dybvad pekas ut som möjlig ny styrelseordförande.

Nuvarande ordförande Ole Nielsen meddelade redan i februari att han avser att avgå som styrelseordförande. Även styrelseledamoten Jørn P Jensen har aviserat sin avgång. Carol Sergeant och Rolv Erik Ryssdal har meddelat att de avser att avgå vid den ordinarie bolagsstämman i mars nästa år, men avser att sitta kvar i styrelsen fram till dess för att bidra till kontinuiteten i styrelsearbetet. Några namn som kan ersätta de två avgående ledamöterna nästa år har ännu inte presenterats.

Styrelsen återkommer så snart som möjligt med förslag på tid för extrastämman. Styrelsen meddelar också att man fortsätter arbetet med att rekrytera en ny VD till banken.

6 november, 2018
Gunnar Loxdal