Stine Bosse går in i styrelsen för Assistansbolaget

Trygs tidigare koncernchef Stine Bosse går nu in i styrelsen för Assistansbolaget, som är marknadsledande i Sverige på vägassistansförsäkringar. 

Stine Bosse var koncernchef för Tryg mellan 2003 och 2011. Hon har en bakgrund som tidigare styrelseordförande för The Royal Danish Theater, Flügger, The Danish Insurance Association och som styrelseledamot I Nordea Bank, Aker ASA, Grundfos och TDC. I dag är hon styrelseproffs och sitter i styrelsen för TELE Greenland, Allianz Group och som ordförande för BankNordik Group.

Förutom Stine Bosse består Assistansbolagets styrelse i dag av styrelseordförande Carl Hegelund, Michael Karlsson, Lennart Holm och bolagets VD Lukas Fryklund. Enligt Assistansbolaget är invalet av Stine Bosse ett led i bolagets internationella satsning. Assistansbolaget finns sedan tidigare i Norge och har siktet inställt på fler marknader. Under de kommande två åren räknar bolaget med att erbjuda sina tjänster i ytterligare två till tre länder.

– Vi är väldigt glada över att Stine Bosse tar plats i Assistansbolagets styrelse. Hon har en gedigen kunskap om såväl försäkringsmarknaden på global nivå och bred kompetens avseende förvärv och expansion. Dessutom besitter hon ett stort nätverk som kommer vara helt rätt för Assistansbolaget, säger Lukas Fryklund i en presskommentar.  

Assistansbolaget är registrerat som anknuten förmedlare till Tryg Forsikring. Under 2017 hade Assistansbolaget Försäkring Sverige AB en omsättning på 111,1 (73,7) miljoner kronor och uppvisade ett resultat på 0,1 (4,6) miljoner kronor efter skatt.  Bolaget ingår i Preventic Group i Helsingborg.

 

8 november, 2018
Gunnar Loxdal