Stine Bosse går in i styrelsen för Assistansbolaget

Trygs tidigare koncernchef Stine Bosse går nu in i styrelsen för Assistansbolaget, som är marknadsledande i Sverige på vägassistansförsäkringar. 

Stine Bosse var koncernchef för Tryg mellan 2003 och 2011. Hon har en bakgrund som tidigare styrelseordförande för The Royal Danish Theater, Flügger, The Danish Insurance Association och som styrelseledamot I Nordea Bank, Aker ASA, Grundfos och TDC. I dag är hon styrelseproffs och sitter i styrelsen för TELE Greenland, Allianz Group och som ordförande för BankNordik Group.

Förutom Stine Bosse består Assistansbolagets styrelse i dag av styrelseordförande Carl Hegelund, Michael Karlsson, Lennart Holm och bolagets VD Lukas Fryklund. Enligt Assistansbolaget är invalet av Stine Bosse ett led i bolagets internationella satsning. Assistansbolaget finns sedan tidigare i Norge och har siktet inställt på fler marknader. Under de kommande två åren räknar bolaget med att erbjuda sina tjänster i ytterligare två till tre länder.

– Vi är väldigt glada över att Stine Bosse tar plats i Assistansbolagets styrelse. Hon har en gedigen kunskap om såväl försäkringsmarknaden på global nivå och bred kompetens avseende förvärv och expansion. Dessutom besitter hon ett stort nätverk som kommer vara helt rätt för Assistansbolaget, säger Lukas Fryklund i en presskommentar.  

Assistansbolaget är registrerat som anknuten förmedlare till Tryg Forsikring. Under 2017 hade Assistansbolaget Försäkring Sverige AB en omsättning på 111,1 (73,7) miljoner kronor och uppvisade ett resultat på 0,1 (4,6) miljoner kronor efter skatt.  Bolaget ingår i Preventic Group i Helsingborg.

 

8 november, 2018
Gunnar Loxdal

HD meddelade PT i mål om trafikskadeersättning från Zurich

12 timmar Läs mer
Annika Saramies in i styrelsen för pensionsutmanaren Advinans
13 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Folksam: Barnsäkerheten är eftersatt i husbilar
13 timmar Läs mer

Mats Langensjös radikala förslag om förvalet i premiepensionen

17 timmar Läs mer
AMF lovar att investera minst 2 Mdr kr i Traton
18 timmar Läs mer
"Eh, så att försäkra min sons EU-moppe kostar mer än att försäkra min bil och mitt hus????????????? Jag är i fel bransch."
Johan Ingerö, policyansvarig i Kristdemokraternas partiledarstab, på Twitter. Efter visst letande hittade han en försäkring som var billigare än villaförsäkringen men inte billigare än bilförsäkringen.
Lars-Åke Norling lämnar Kinnevik för att bli VD för Nordnet
18 timmar Läs mer
Futurpension — nya namnet på Danica Pension efter försäljningen
3 dagar Läs mer
FI beslutar på tisdag om sanktion mot finansiellt företag
3 dagar Läs mer
Förmedlare tvingas böta 50 000 kr för sent inlämnad årsredovisning
3 dagar Läs mer
LF: Vattenfelsbrytare kan förhindra vattenskador
3 dagar Läs mer
FM Global Insurance flyttar till Nybrogatan i Stockholm
3 dagar Läs mer