Charlotte Rydin lämnar FI – blir ny chefsjurist på Alecta

Alecta meddelar i dag att Charlotte Rydin blir ny chefsjurist och chef för avdelning Juridik på Alecta. Hon kommer närmast från en motsvarande roll på Finansinspektionen och har dessförinnan varit på Riksgälden. Hon tillträder tjänsten under det andra kvartalet 2019.

På Riksgälden var hon förutom chefsjurist även chef för avdelning Finansiell stabilitet och konsumentskydd samt stabschef. Tidigare har hon även arbetat på Brummer & Partners och Swedbank Markets. På Brummer & Partners var hon bland annat Compliancechef.

— Jag är väldigt glad att kunna välkomna Charlotte som ny chefsjurist på Alecta. Hennes långa erfarenhet från kapitalmarknaden inom både offentlig och privat sektor, och hennes djupa kunskap inom finans- och pensionsområdet blir mycket värdefull för Alecta och för utförandet av vårt uppdrag, säger Alectas VD Magnus Billing i en kommentar.

Alectas nuvarande chefsjurist Magnus Landare fortsätter på Alecta som senior rådgivare till VD.

På Finansinspektionen tar Sophie Degenne tills vidare över ansvaret som chefsjurist. Rekrytering av ny chefsjurist påbörjas inom kort, meddelar FI.

13 november, 2018
Gunnar Loxdal