LF Bank tvingas skriva ned it-tillgångar med 254 Mkr

Länsförsäkringar Bank meddelade under onsdagen att bankens styrelse har beslutat att skriva ned värdet på immateriella tillgångar med 254 miljoner kronor. Nedskrivningen påverkar resultatet under fjärde kvartalet i år.

Nedskrivningen av de immateriella tillgångarna görs i samband med en värdering av bankens it-system. Värderingen gjordes i samband med ett projekt för att byta plattform för bankens inlåning, utlåning och betalningar.

Avsikten är att den nya plattformen ska bidra till att utveckla bankens digitala erbjudande. Den nya plattformen kommer att börja användas under det andra kvartalet nästa år, vilket enligt banken innebär en mindre försening i relation till den ursprungliga planen.

Enligt Länsförsäkringar Bank bedöms nedskrivningen inte påverka kapitaltäckningen eller ha andra negativa effekter på bankens kapitalrelationer.

— Länsförsäkringar Bank har under drygt två och ett halvt års tid genomfört ett omfattande arbete för att framtidssäkra bankens IT-plattform. Investeringen har gjorts för att säkerställa att våra ambitioner på fortsatt tillväxt kan realiseras samt att kundernas högt ställda förväntningar på oss att fortsatt tillhandahålla ledande digitala lösningar kan infrias. Detta har således varit ett prioriterat arbete för att även i fortsättningen kunna ligga i framkant vad gäller utvecklingen av digitala banktjänster, säger Sven Eggefalk, VD på Länsförsäkringar Bank, i en kommentar.

14 november, 2018
Gunnar Loxdal