Länsförsäkringar deltar i FN-projekt om klimatrisker

Länsförsäkringar är ett av de 16 försäkringsbolag globalt som deltar i FN:s pilotprojekt kring klimatrisker i försäkringsbranschen. Avsikten är att projektet ska leda till metoder och modeller för hur framtida klimatscenarier påverkar försäkringsbranschen. 

Pilotprojektet drivs genom FN:s miljöprograms finansiella initiativ, UNEP-FI. De försäkringsbolag som deltar har undertecknat FN:s principer för hållbar försäkring. Projektet stödjer de rekommendationer som har tagits fram av Task Force on Climate-related Financial Disclosures, TCFD.

Enligt planerna ska projektet pågå ett år innan resultatet offentliggörs.

– Genom vår medverkan bidrar vi till nya metoder och angreppssätt för modellering av hur försäkringsbranschen påverkas av klimatförändringar. Dessutom får vi möjlighet att byta erfarenheter och få bättre förståelse för klimatrisker i ett globalt perspektiv tillsammans med andra ledande försäkringsbolag säger Ann Sommer, VD för Länsförsäkringar Sak, i en presskommentar.

Det här är de andra deltagarna i projektet: Allianz (Tyskland), AXA (Frankrike), IAG (Australien), Intact (Kanada), MAPFRE (Spanien), MS&AD (Japan), Munich Re (Tyskland), NN Group (Holland), QBE (Australien), Sompo Japan Nipponkoa (Japan), Storebrand (Norge), Swiss Re (Schweiz), TD Insurance (Kanada), The Co-operators (Kanada) och Tokio Marine & Nichido (Japan).

15 november, 2018
Gunnar Loxdal