Pehr Östberg blir chef för Collectums partskontakter

Collectum meddelade i dag att Pehr Östberg den 1 februari tillträder som ny chef för enheten Partskontakter på tjänstepensionsföretaget Collectum. Han ersätter nuvarande chef Gudrun Ashman som går i pension. 

Pehr Östberg kommer även att ingå i Collectums ledningsgrupp. Han kommer närmast från konsultverksamhet i eget bolag, men har tidigare arbetat under många år i ledande befattningar på Alecta, bland annat som marknadschef och som chef för produkt och parter.

– Jag ser fram emot att utveckla Collectums aktiva roll som ett kundorienterat och väloljat nav för privattjänstemännens viktigaste förmån. I Collectums arbete med att hela tiden förbättra tjänstepensionen ITP är god samverkan med såväl parterna som försäkringsgivarna en viktig del och där kan jag säkerligen bidra, säger Pehr Östberg i en kommentar.

Enheten Partskontakter på Collectum ansvarar för relationen med kollektivavtalsparterna och leverantörssamverkan med försäkringsbolagen. Enheten arbetar bland annat med att förtydliga ITP-regelverket och att översätta det till krav på processer och system. Partskontakter ansvarar också för de kvalitetshöjande upphandlingarna av tjänstepensionen ITP.

Pehr Östberg tillträder den 1 februari och ersätter nuvarande chef Gudrun Ashman som går i pension.

15 november, 2018
Gunnar Loxdal