Pensionsmyndigheten: Ytterligare 279 Mkr till spararna i GFG

De pensionssparare som haft premiepensionspengar i den avregistrerade fonden GFG Medium Risk Fund får nu nästan 279 miljoner kronor utbetalt, rapporterar Pensionsmyndigheten i dag. Därmed har spararna fått tillbaka 608,5 miljoner kronor, vilket är över 90 procent av värdet.

Pengarna fördelas nu ut i enlighet med spararens nuvarande fondval.

– Vi är glada att ha lyckats säkra drygt 90 procent av värdet i GFG till spararna. Fortfarande återstår vissa innehav i fonden och vi hoppas kunna utbetala mer till spararna i ett senare läge, säger Rasmus Bjälkeson som är fondhandelschef på Pensionsmyndigheten.

GFG Fund SICAV – Global Medium Risk Fund avregistrerades från premiepensionens fondtorg i december 2016. Fonden levde enligt Pensionsmyndigheten inte upp till samarbetsavtalets krav på att utföra uppdraget med tillbörlig omsorg och på ett fackmannamässigt sätt. Värderingen vid avslutsordern var 676 miljoner kronor. Antalet sparare med pengar i fonden var cirka 5 000 premiepensionssparare.

22 november, 2018
Gunnar Loxdal