DARAG Försäkring AB beslutade om likvidation av bolaget

Run off-specialisten Darag har beslutat att likvidera sitt svenska dotterbolag Darag Försäkring AB, tidigare Ikano Försäkring. 

I mars förra året sålde Ikea dotterbolaget Ikano Försäkring till den tyska run-off-specialisten Darag. Verksamheten i Ikano Försäkring utgjordes då i första hand av betal- och låneskyddsförsäkringar, men beslut hade fattats om avveckling. I våras bytte ändrade Darag namnet på Ikano Försäkring till Darag Försäkring AB.

I våras  fattades beslut om att genomföra en beståndsöverlåtelse av beståndet i Darag Försäkring i Sverige till Darag-bolag i Tyskland och på Malta. Nu kommer alltså beslutet om att likvidera det svenska bolaget. Till likvidator har utsetts Göran Mandorff på advokatfirman Fylgia.

Förra året uppgick bolagets premieintäkter till 66 (105) miljoner kronor och resultatet låg på -39 (-11) miljoner kronor.

Darag – Deutsche Versicherings- und Rückversicherings AG – är ett bolag med specialinriktning på hantering av run off-bolag. Bolaget grundades 1949 och har sina rötter inom exportförsäkring i forna DDR.

Här kan du som har ett Sak & Liv Premium-abonnemang klicka för att ta del av Darag Försäkrings årsredovisning för år 2017.

26 november, 2018
Gunnar Loxdal