Fortnox lanserar automatiserad tjänstepension i samarbete med SPP

Åsa Andersson, VD för Fortknox Försäkringar.

Fortnox meddelar i dag att man tillsammans med SPP lanserar en automatiserad tjänstepensionslösning för småföretag. Fortnox Tjänstepension kommer att finnas tillgänglig från och med början av nästa år.

Fortnox lösning innebär att mindre företag kan teckna tjänstepensionsförsäkring till en fast månadsavgift. Lösningen är digital och sammankopplad med företagets bokförings- och lönedata. På så sätt kan alla förändringar som sker i företagets anställningar automatiskt läggas in i pensionslösningen.

Enligt Fortnox är produkten Fortnox Tjänstepension unik i sitt slag genom att den skalar bort flera steg från den manuella hanteringen. Enligt Fortnox innebär lösningen också att den anställda får en mer tydlig bild av sin försäkring.

– Det här är faktiskt banbrytande. Genom att koppla ihop rätt data med rätt område så skapar vi en automatiserad tjänstepension som alltid är aktuell, alltid pålitlig. Det finns liknande digitala lösningar för de stora företagen idag, men ingenting för småföretag. Nu tar vi tillsammans med Småföretagar-Sverige ett nytt steg i digitaliseringen, säger Åsa Andersson, VD för Fortnox Försäkringar.

Fortnox säger att lösningen med SPP som försäkringsbolag för tjänstepensionslösningen var naturlig:

– SPP är digitalt mogna och vi har en samsyn på hur vi vill förändra hanteringen av tjänstepensioner. Framförallt handlar det om att vi vill se kunden i centrum på ett helt annat sätt och ha en högre transparens än det traditionellt varit i branschen. SPP har dessutom hållbarhet högt på agendan, och det är en viktig parameter, säger Åsa Andersson.

– Det finns en efterfrågan på nya lösningar inom det här området, så det känns väldigt roligt att kunna erbjuda våra kunder det här. Vi börjar i liten skala men satsar på att göra Fortnox Tjänstepension tillgänglig för så många som möjligt under året.

3 december, 2018
Gunnar Loxdal