Polis åtalas för bedrägeri mot Länsförsäkringar Göinge

En polis anställd vid Polismyndighetens Region Syd har åtalats misstänkt för försäkringsbedrägeri. Misstanken gäller att polisen i januari i år försökte genomföra ett försäkringsbedrägeri riktat mot Länsförsäkringar Göinge i samband med en inställd semesterresa. 

Misstanken gäller att polisen först valde att avboka en semesterresa till Thailand. Därefter kontaktade hon Länsförsäkringar Göinge och tecknade ett utökat reseskydd i villa-/hemförsäkringen som bland annat omfattade ett avbeställningsskydd.

När hon tecknande tilläggsförsäkringen informerade hon inte om att Thailandssemestern redan var avbokad.

Dagen därpå anmälde hon till försäkringsbolaget att resan avbokats på grund av sjukdom. Hon meddelade inte heller då att resan avbokats redan innan reseskyddet tecknades, och lämnade vilseledande information om att hon var tänkt att vara med på resan.

Utredare på Länsförsäkringar Göinge fattade av olika skäl misstankar mot polisen och valde att polisanmäla det inträffade.

— NN har på så sätt försökt att lura Länsförsäkringar Göinge att till NN utge ersättning för avbeställd resa trots att resan avbokats och sjukdom inträtt innan det att utökat reseskydd med avbeställningsskydd tecknats samt trots att NN inte skulle delta på resan, skriver åklagaren i sin gärningsbeskrivning.

Du som har ett abonnemang på Sak & Liv Premium kan klicka här för att ta del av åtalet. 

5 december, 2018
Gunnar Loxdal