Dansk Tandforsikring planerar att starta svensk filial under våren

Dansk Tandforsikring har registrerat en filial i Sverige under namnet Svensk Tandvårdsförsäkring filial. 

Filialen har adress Ringvägen 100 i Stockholm, och ska enligt verksamhetsbeskrivningen bedriva försäljning och marknadsföring av tandförsäkring för både privatkunder och företag i Sverige. Starten är planerad till mars nästa år.

VD för den svenska filialen är Denis Lewinsky som är grundare och VD för det danska bolaget. Skadehantering, kommunikation och betalningar ska enligt planerna hanteras från Danmark.

— Vi tycker inte att man ska behöva stå för risken för sin egen tandvård. Vårt syfte är att erbjuda samma tandsvårdsskydd i Sverige som vi i dag gör i Danmark, säger Denis Lewinsky till Sak & Liv.

— Många är vana vid att det offentliga täcker allt. Sverige har en bra tandvård, men det kan bli dyrt för den som inte har en privat försäkring. Vi har inte traditionen att köpa hälsoförsäkringar, men jag tror att om 10—15 år kommer det att se helt annorlunda ut.

Dansk Tandforsikring startade 2010 och erbjuder tandvårdsförsäkring både för privatpersoner och för företag. Huvudkontoret ligger i Charlottenlund utanför Köpenhamn. Dansk Tandforsikring beskriver sig som Danmarks första och enda tandvårdsförsäkringsbolag. För privatpersoner erbjuds dels grundförsäkringen Tandsikring Basis med ett prisspann på 98—151 DKK per månad, dels det mer omfattande skyddet Tandsikring Plus som kostar 112—372 DKK per månad. Dansk Tandforsikring har i dag cirka 60 000 försäkrade kunder i Danmark.

Majoritetsägare sedan 2014 är den amerikanska vårdkoncernen Renaissance Health Service Corporation, som startade 1957 och har sitt säte i Indianapolis, Indiana. Tandvårdsförsäkringsdelen av Renaissance Health-koncernen, Renaissance Dental, försäkrar totalt cirka 13 miljoner personer i USA.

Försäkringsbolag för de försäkringar Dansk Tandforsikring tillhandahåller är systerbolaget Global Dental Insurance, som också kommer att stå för försäkringen för den svenska verksamheten.

Här hittar du mer information om Dansk Tandforsikring. 

6 december, 2018
Gunnar Loxdal

Riksdagsbeslut i går om flytträtten och tjänstepensionsföretagen

14 timmar Läs mer
Regeringsbeslut i dag: Inkomstpensionen ökar med 2,1%
7 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
1 000 skadas svårt i vintertrafiken — If uppmanar till däckbyte
14 timmar Läs mer

KKV siktar på ställningstagande i Söderbergsärendet före jul

1 dag Läs mer
Bliwa: Anställda vill ha trygghet — inte tjänstebil och optioner
11 timmar Läs mer
"Ingemar Nilsson sa i sin inledning att det var en spännande rubrik. Jag tror att vi har lite skilda uppfattningar om vad spänning består av."
Riksdagsledamoten Ulla Andersson, V, kommenterar riksdagskollegan Ingemar Nilsson, S, som i en riksdagsdebatt om flytträtten menade att finansutskottets betänkande "En effektivare flytträtt av försäkringssparande" hade ett "mycket spännande namn".
Richard Nilsson utsedd till ny tillväxtchef i Säkrakoncernen
15 timmar Läs mer
Konkurrensverket lade ned utredningen mot Svedea och AIG
1 dag Läs mer
Region Stockholm söker VDS-, ansvars- och terrorismförsäkring
1 dag Läs mer
Marsh förlorade i kammarrrätten i miljontvist om momsbetalning
1 dag Läs mer
Ålderspensionssystemet tar från de fattiga och ger till de rika
1 dag Läs mer
INSR:s combined ratio sjönk till 94,8 procent tredje kvartalet
1 dag Läs mer