Dansk Tandforsikring planerar att starta svensk filial under våren

Dansk Tandforsikring har registrerat en filial i Sverige under namnet Svensk Tandvårdsförsäkring filial. 

Filialen har adress Ringvägen 100 i Stockholm, och ska enligt verksamhetsbeskrivningen bedriva försäljning och marknadsföring av tandförsäkring för både privatkunder och företag i Sverige. Starten är planerad till mars nästa år.

VD för den svenska filialen är Denis Lewinsky som är grundare och VD för det danska bolaget. Skadehantering, kommunikation och betalningar ska enligt planerna hanteras från Danmark.

— Vi tycker inte att man ska behöva stå för risken för sin egen tandvård. Vårt syfte är att erbjuda samma tandsvårdsskydd i Sverige som vi i dag gör i Danmark, säger Denis Lewinsky till Sak & Liv.

— Många är vana vid att det offentliga täcker allt. Sverige har en bra tandvård, men det kan bli dyrt för den som inte har en privat försäkring. Vi har inte traditionen att köpa hälsoförsäkringar, men jag tror att om 10—15 år kommer det att se helt annorlunda ut.

Dansk Tandforsikring startade 2010 och erbjuder tandvårdsförsäkring både för privatpersoner och för företag. Huvudkontoret ligger i Charlottenlund utanför Köpenhamn. Dansk Tandforsikring beskriver sig som Danmarks första och enda tandvårdsförsäkringsbolag. För privatpersoner erbjuds dels grundförsäkringen Tandsikring Basis med ett prisspann på 98—151 DKK per månad, dels det mer omfattande skyddet Tandsikring Plus som kostar 112—372 DKK per månad. Dansk Tandforsikring har i dag cirka 60 000 försäkrade kunder i Danmark.

Majoritetsägare sedan 2014 är den amerikanska vårdkoncernen Renaissance Health Service Corporation, som startade 1957 och har sitt säte i Indianapolis, Indiana. Tandvårdsförsäkringsdelen av Renaissance Health-koncernen, Renaissance Dental, försäkrar totalt cirka 13 miljoner personer i USA.

Försäkringsbolag för de försäkringar Dansk Tandforsikring tillhandahåller är systerbolaget Global Dental Insurance, som också kommer att stå för försäkringen för den svenska verksamheten.

Här hittar du mer information om Dansk Tandforsikring. 

6 december, 2018
Gunnar Loxdal

Enerfy läggs ned! Greater Than avslutar samarbetet med Moderna

1 timme Läs mer
Lina Gooch ska ansvara för Folksams Idé och Produktion
2 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Gofido + Bliwa = sant! Hemförsäkringen ska kombineras med liv
1 timme Läs mer

Nu är det klart: Gofido väljer Eir Försäkring som försäkringsgivare

2 dagar Läs mer
HFD: Lendifys tjänster ska vara helt momsbefriade
2 dagar Läs mer
"Nu är det fritt fram för fondbolag att mjölka dina fonder på extra pengar, det är slutsatsen av tingsrättens frikännande av Allras ledning."
Jonas Lindmark, Morningstar, drar en slutsats av tingsrättsdomen i Allra-målet.
Per Frennberg utsågs till ny ordförande för Sjunde AP-fonden
2 dagar Läs mer
FI planerar undersökningar av cyberrisker, hållbarhet och flytträtt
2 dagar Läs mer
Försäkringsbolagens kapital rasade med 354 miljarder kronor Q1
3 dagar Läs mer
”Ryttare kan få mer pengar än fotbollsspelare vid samma skada”
3 dagar Läs mer
FI beslutar på tisdag om sanktion mot företag under tillsyn
3 dagar Läs mer
240 miljarder kr plus! Regeringen redovisade AP-fondernas rekordår 2019
3 dagar Läs mer