Solid Försäkring går med i kvinnliga technätverket Techella

Solid Försäkring meddelar att bolaget har blivit medlem i Techella, ett nätverk  för att lyfta fram kvinnliga talanger inom it.

Solid bjöds in att bli medlem sedan Techella uppmärksammat att Solid arbetar för rekryteringar av kvinnliga talanger till it-avdelningen, vilket innebär att verksamheten i dag har en jämn fördelning mellan kvinnor och män.

— Genom att gå med och vara aktiva i Techella får våra medarbetare i vårt IT-team möjlighet att växa och utvecklas samtidigt som det är givande att inspirera andra aktörer att tänka långsiktigt kring sina rekryteringar. För mig är det viktigaste att hitta rätt person med rätt kompetens. Att det över tid blivit en jämn fördelning mellan kvinnor och män är en bonus och min erfarenhet är att det bidrar till en viktig dynamik och positiv arbetskultur i teamet, säger Simon Fisher, it-chef på Solid Försäkring, i en presskommentar.

Techella är ett fristående nätverk grundat 2018, aktivt i nordvästra Skåne. Målet är att attrahera fler kvinnor till it- och techbranschen och bidra till att de som redan jobbar i branschen stannar kvar.

— Det känns verkligen värdefullt att Solid vill bli vän med Techella. Både för att jag värnar om att bygga relationer med företag som är bra för Helsingborgsregionen men också för att Solids IT-avdelning är ett föredöme för oss alla. Jag tror på idén om rätt kvinna och rätt man på rätt plats. Att Solid har en jämn fördelning mellan kvinnor och män på sin IT-avdelning är få förunnat och imponerande, säger Emelie Nilsson Sträng, grundare av Techella.

6 december, 2018
Gunnar Loxdal

Nu har Eir Försäkring fått koncession av Finansinspektionen

17 timmar Läs mer
Eric Leijonram utsågs till ny chefsjurist på Finansinspektionen
1 timme Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Folksam satsar mer på rekrytering av ny kompetens på techområdet
1 timme Läs mer

Lärarförsäkringar väljer Bliwa för sjukvårdsförsäkringen

21 timmar Läs mer
Pensionsmyndighetens nya tumregler för nivån på din pension
19 timmar Läs mer
"Staten är evig och långsint och vi kommer inte ge oss."
Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr kommenterar processen mot Allra (SvD 6/8 2019)
Isabella Hugosson återvänder till Dahlgren & Partners
20 timmar Läs mer
Göran Stille går från ordförande till VD i Stadshypotek AB
1 dag Läs mer
If: Föräldrarnas brist på trafikvett ett växande problem vid skolorna
1 dag Läs mer
Björn Savén vann i miljardtvist om skatt på kapitalförsäkring
3 dagar Läs mer
Folksam: Taxiförare är sämst på att följa fartbegränsningar
3 dagar Läs mer
Länsförsäkringar: Lastbilsförare är starkare psykiskt än fysiskt
3 dagar Läs mer