Danske bekräftar förhandlingar om att sälja Danica Pension Sverige

På torsdagskvällen bekräftade Danske Bank att man förhandlar om att sälja Danica Pension i Sverige. 

— Förhandlingar pågår och det går inte att säga med säkerhet att en transaktion kommer att genomföras. Danske Bank och Danica Pension kommer att genom ytterligare information om och när det är befogat. Danske Bank och Danica Pension har för närvarande inte några ytterligare kommentarer, heter det i pressmeddelandet.

Enligt tidningsuppgifter är den budgivare som ligger längst fram i diskussionerna den danska kapitalfonden Polaris tillsammans med tyska Acathia Capital. Budet uppges vara värt över 2 miljarder danska kronor, motsvarande 2,7 miljarder svenska kronor.

Danska affärstidningen Børsen skriver att även det svenska riskkapitalbolaget Altor tillsammans med Nordic Insurance Consolidation Group (NICG) också har lagt ett bud på Danica Pension Sverige, men att det var 5–10 procent lägre än Polaris bud.

Här kan du ta del av pressmeddelandet från Danske Bank.

7 december, 2018
Gunnar Loxdal